Villa Benissa huren

Villa Benissa huren

Benissa heeft een kustlijn die voornamelijk bestaat uit kleine baaien en kliffen. De 4 km lange kustlijn van de gemeente heeft stranden van grind, stenen en zandstranden, vele baaien zijn geschikt voor duiken en zeilen.
De meest populaire strand is Fustera, zijn er sport-mogelijkheden en speeltuinen. De stad heeft een imposante kerk en een prachtige oude stad met een klooster.
Kustlijn Benissa - Ambiant Villas      Ambiant Villas Benissa kustlijn        Benissa Kustlijn - Ambiant Villas             Cathedraal Benissa - Ambiant Villas       
Hieronder vind u informatie met betrekking tot het dorp Benissa, aan de Costa Blanca in Spanje.  
Ambiant Villas beschikt over een groot aanbod van luxe vakantie villa's die te huur zijn in Benissa, voor een overzicht klikt u hier. Het historische heuvelstadje Benissa ligt op negen kilometer vanaf Calpe landinwaarts in het bergland achter de Cabo de la Noa. Weg van de drukte aan zee, ligt de schilderachtige oude stad tussen wijngaarden, olijf- en amandelboomgaarden. 
In Benissa is relatief weinig toerisme dus de ideale plek voor diegene die een rustige vakantie willen hebben.

Benissa is nog als vroeger lekker authentiek. Benissa stad is gelegen aan de N332 met het centrum op het kerkplein, Plaza de la Iglesia en Plaza Rey Jaume I. De uitgebreide Oude Stad is aan de andere kant van het plein, weg van de N332 en heeft nog oude geplaveide straatjes en veel 17e en 18e eeuwse huizen. Benissa heeft toegang tot de Jalon Vallei an Alcalali aan zowel de Calpe als de Teulada kant van de stad.
 

Het oorspronkelijke centrum van Benissa is authentiek. Smeedijzeren balkons en venstertralies sieren de huizen. Benissa heeft ook een kustdeel.  Daar liggen de prachtige urbanisaties met luxe villa's en appartementen. Het kustdeel is van het centrum gescheiden door een rustig, landelijk gebied met glooiende citrus boomgaarden. Benissa ligt aan de voet van het Bernia gebergte op 275 meter boven de zeespiegel en is één van de oudste dorpen van de Costa Blanca. Het dorp zit vol met aangename verrassingen. Terwijl u een rustige wandeling maakt door het oude, goedbewaarde centrum kunt u een reeks monumentale gebouwen en culturele erfenissen ontdekken die deel uitmaken van de lokale geschiedenis. 
Benissa centrum - Ambiant Villas

Leven in Benissa:
Benissa kust ligt ingeklemd tussen Calpe en Moraira.  De overgang van Benissa kust op Moraira gaat geruisloos. Een bekend kenmerk van de grensovergang is supermarkt Pepe la Sal aan de kustweg. Net als Moraira beschikt Benissa kust over dezelfde wonderschone urbanisaties met prachtige Spaanse villa's. Maar ook voor liefhebbers van een moderne villa is hier inmiddels een bescheiden begin gemaakt.   De volwassen en volgroeide urbanisaties liggen verscholen achter de kustweg. Montemar, Fanadix, Los Almendros en Baladrar zijn voorbeelden van urbanisaties waar iedereen met het verlangen naar een Spaanse villa zijn droomhuis kan vinden.De Benissa urbanisaties liggen op lage heuvels zoals Montemar en Buenavista met geweldig uitzicht op de Middellandse Zee en hebben makkelijke toegang tot Calpe, Benissa en Moraira. 


De omgeving rond Benissa:
Het landschap tussen de kustlijn en het historisch centrum van Benissa is groen en glooiend. U kunt er paardrijden, wandelen, mountainbiken en genieten van het natuurschoon.Laat u verblinden door de schitterende uitzichten die Benissa aanbiedt, zowel aan de zee als in de bergen. En door het veelzijdige landschap met druivenakkers en overal verspreide palmbomen liggend langs de vier kilometer lange kust van Benissa, onderbroken door klippen en rotsen, verscholen grotten en kleine baaitjes. Baaitjes zoals La Fustera, Les Bassetes, Abogat, Pintes, Baladrar en La Llobella maken deel uit van dit stuk kust. Een kust die uitnodigt tot een ecologische wandeling langs de Middellandse Zee, waar de natuur en het landschap intact gebleven zijn.
Ontdek Benissa in een Ambiant Villa

Kustweg Benissa Moraira CalpeEen prachtige route om te rijden is van Calpe via Benissa (kust) naar Moraira via de kustweg. Het is een verharde kronkelige asfaltweg met beeldschone uitzichten. De kustweg Calpe - Moraira volgt de kustlijn met rotsen en baaien. Het grootste gedeelte van deze weg valt onder de gemeente Benissa. 

                                                                                                           
 

In the Spotlights!