Villa Pollenca Huren | Luxe vakantievilla's op Pollenca te huur

Villa Pollenca Huren | Luxe vakantievilla's op Pollenca te huur

POLLENçA

Pollença is een erg mooie maar oude stad met veel historie, gelegen aan de voet van de Serra de Tramuntana. 
Ambiantvillas heeft Luxe vakantievilla's in Pollenca te huur.
De oorsprong van de stad gaat terug naar de Romeinse tijd waar de Romeinse brug in Pollença herinnert hier nog aan. Pollença, dat is omgeven wordt door twee heuvels, ademt historie.
De stad zelf bestaat uit kronkelende en hellende straatjes en huizen met Arabische dakpannen. 
De twee grootste bezienswaardigheden in de stad zijn de Nostra Senyora del Roser kerk en de Santa Maria de los Ángeles parochiekerk. Pollença staat echter vooral bekend om de kruisweg, die naar de kapel op de top van de Calvari leidt.

Kruisweg en El Calvarikapel 
De kruisweg begint bij het stadhuis, dat gevestigd is in een voormalige jezuïetenkerk. De 365 steile treden tussen cipressenbomen door, leiden u langs de kruiswegstaties. Als u uiteindelijk de top van de heuvel heeft bereikt wacht u daar niet alleen de kapel, maar ook een prachtig uitzicht. In de kapel zelf bevindt zich een gotisch kruis met Christus. Het Mariabeeld aan de voet van het kruis is een bekend object van verering. Op Goede Vrijdag trekt Pollença veel toeristen, maar ook Mallorcanen komen dan naar de stad, om de Processie over de Kruisweg bij te wonen.

Muziekfestival
In de maanden juli en augustus a vindt in Pollença het internationaal muziekfestival plaats. 
Het hoogseizoen is dan goed op gang gekomen, besluit daarom op tijd om uw Luxe villa in Pollenca te huren, dit om een teleurstelling te voorkomen.
Het festival bestaat al ruim 50 jaar en beroemde muzikanten komen dan naar Pollença om het publiek te vermaken met hun muziek. Het programma bestaat veelal uit klassieke concerten, maar ook wereldmuziek en jazz behoren tot het muzikale aanbod. De concerten vinden plaats in het Santo Domingo klooster.

Onze organisatie verhuurd villa's in Pollenca, maar heeft ook een ruim aanbod van luxe villa's met zwembad op Mallorca.

Welkom bij Ambiant Villas

In the Spotlights!