Goedkope vliegtickets

Goedkope vliegtickets

Dat wij proberen zo vaak mogelijk te reizen, dat mag inmiddels duidelijk zijn. Maar hoe doen we dat toch, elke keer weer dat vliegtuig pakken? Hebben ze een geldboom in de tuin? Dat vraagt onze omgeving zich regelmatig af. Er is een belangrijk onderdeel van je reis waar je heel veel geld op kunt besparen: je vliegticket. Maar hoe vind je nu een goedkoop vliegticket? Lees de tips!

1. GEBRUIK EEN VERGELIJKINGSTOOL
Je hebt verschillende vergelijkingswebsites voor vliegtickets, maar voor ons blijft er één met kop en schouders bovenuit steken: Skyscanner. Zowel de website als de app werken razendsnel en zijn ook meestal accuraat. Maar om echt de goedkoopste tickets te vinden, zijn er wel een paar handigheidjes voor het gebruik van Skyscanner.

2. ZOEK DE GOEDKOOPSTE VERTREKPLAATS
Vaak vertrekken de goedkoopste vluchten niet vanaf Amsterdam, maar bijvoorbeeld vanuit Eindhoven. Of als je in het oosten van het land woont, is het misschien net zo handig voor jou om vanuit Düsseldorf te vliegen. Je kunt bij Skyscanner een heel land als vertrekplaats kiezen, typ bijvoorbeeld bij vertrekplaats ‘Nederland’, ‘België’ of ‘Duitsland’ in en Skyscanner zoekt automatisch de goedkoopste airport bij je bestemming.

3. KIES EEN BESTEMMING AAN DE HAND VAN DE PRIJS
Op Skyscanner kun je in plaats van zoeken op een specifieke bestemming, ook zoeken op ‘Overal’. Als je hiervoor kiest, in combinatie met het vorige punt, krijg je echt de allergoedkoopste tickets in beeld. Je vult dus in bij vertrekplaats ‘Nederland’ en bij bestemming ‘Overal’ en kijkt welke landen er bovenaan komen te staan. Meestal heb je op deze manier al voor rond de 30 euro een retourtje te pakken én kom je nog eens op een verrassende bestemming!

4. FLEXIBELE DATA
Als je flexibel bent in je data, scheelt dat ook heel veel in prijs. Je kunt bij Skyscanner dan kiezen voor een hele maand en dan zelf spelen met de data. Klik ook eens verschillende begindata aan, dan veranderen de prijzen van de einddata vanzelf mee. Zo kun je gemakkelijk vinden welk vliegtickets het goedkoopst is op welke data.

5. ZOEK HEEL VAAK NAAR GOEDKOPE VLIEGTICKETS
De prijzen van vliegtickets veranderen elke dag. Naar het schijnt zijn tickets in het weekend duurder dan doordeweeks en zijn dinsdag en donderdag de beste dagen om te boeken. Maar misschien is het gewoon het beste om de prijzen van vliegtickets voor jouw droombestemming een tijdje in de gaten te houden. Dan weet je ook of de prijs nog omlaag kan gaan en wat het juiste moment om te boeken is.

6. HOUD ACTIES IN DE GATEN
Een hele bekende, maar ook echt scherpe actie is die van KLM: De werelddealweken. Tijdens de werelddealweken zijn er veel bestemmingen echt scherp geprijsd. Weet je dus lang van tevoren dat je ergens heen wilt vliegen, dan kun je in de gaten houden en boeken tijdens deze actieperiode. Ook andere vliegticketsites als Cheaptickets.nl, Vliegtickets.nl en E-bookers hebben vaak acties. Het beste kun je je inschrijven voor de e-mailnieuwsbrieven van deze sites, dan weet je zeker dat je geen actie mist. Soms zijn er op Groupon trouwens ook acties met vouchers voor vliegticketsites.

7. BOEK LANG, ÓF HEEL KORT VAN TEVOREN
Als je al lang vantevoren weet waar je heen wilt, kan het geld besparen om vroeg te boeken. Zodra er namelijk schaarste is in vliegtickets, dan gaat de prijs omhoog. Ben je zoals bovenstaand flexibel in data, bestemming en opstapplaats? Dan is het misschien juist slim om te wachten tot kort van tevoren (een paar dagen). Als de vliegtuigen niet vol dreigen te raken wordt er op het laatste moment toch vaak afgeprijsd.8. Kijk eens bij onderstaande vliegmaatschappijen voor de goedkoopste mogelijkheden.

8. KIJK HIERONDER VOOR DE GOEDKOOPSTE VLIEGTICKETS
//www.skyscanner.nl/
//www.chaser.nl/

//www.transavia.com/nl-NL/home/
//www.ryanair.com/nl/nl/
//www.klm.com/home/nl/nl?
//www.cheaptickets.nl/
//www.vliegtickets.nl/airlines
//www.ebookers.nl/vliegtickets/

KLM wil meer vliegbestemmingen en bewegingen naar Spanje


In the Spotlights!