Mallorca

Mallorca

Palma de Mallorca
De hoofdstad van Mallorca is Palma de Mallorca. Deze zeer populaire badplaats heeft een prachtige kathedraal ‘La Seu’ uit de 13e eeuw, een grote jachthaven, een kasteel en een gezellig plein met de naam Plaza Mayor. Vaak zijn er op dit plein straatartiesten te vinden die hun kunstjes vertonen en gezellige terrassen en bars. Winkelen doe je in de gezellige binnenstad met zijn knusse smalle straatjes en historische gebouwen. Het uitgaansleven bevindt zich aan de Llotja en de Plaça Gomilla. Vlakbij de stad zijn stranden te vinden bij Playa de Palma met diverse horecagelegenheden.

Valldemossa
Het bergdorp Valldemossa ligt in het noordwesten van Mallorca. Het gebied is rijk aan bronnen en heeft een groene omgeving met olijfbomen, amandelbomen en andere vegetatie. Het klooster ‘La Cartuja’ behoort tot de belangrijkste attractie van Valldemossa. Hier hebben de beroemde componist Frederic Chopin en schrijfster Aurora Dupin alias George Sand, drie maanden gewoond. Het dateert uit de 14e eeuw. Vooral rustzoekers en wandelaars verblijven graag in dit rustieke plaatsje Valldemossa.

Porto Christo
Wie op een zeer romantische lokatie wil dineren moet zeker een bezoek brengen aan het rustige Porto Christo. Met een geweldig uitzicht over de zee is het intens genieten aan deze kust. Het is een aanrader om een bootje te huren en de kust langs te varen. Zeer bekend zijn de grotten van Ham en Drach die samen met het ondergrondse meer Lago de Martel een zeer bijzondere attractie vormen in Porto Christo.

Alcúdia 
Het compacte middeleeuwse stadje Alcúdia ligt tussen de baaien van Alcúdia en Pollença in. De plaats heeft oude stadsmuren en een stadspoort. Het pittoreske plaatsje telt veel oude kleine huizen en heeft veel smalle straten en steegjes. Het schiereiland La Victoria behoort ook tot Alcúdia. Hier liggen de vakantieplaatsen Mal Pas en Bonaire. Het schitterende strand trekt in de zomer vele zomertoeristen aan. Vooral voor gezinnen met jonge kinderen is dit een prima bestemming.

Sóller
In de plaats Sóller vind je veel oude huizen van tussen de 16e en 18e eeuw. Sóller en Port de Sóller liggen in een halve cirkel aan de kust en worden omringd door groene heuvels met olijfbomen en citrusbomen. Vooral Port de Sóller trekt in de zomer veel toeristen die op zoek zijn naar een beetje rust of eco-toerisme.

Cap Formentor
Het schiereiland Formentor heeft op zijn meest zuidelijke puntje een prachtige vuurtoren staan. In de baai Cala Pi de la Posade vertrekken diverse excursies naar de nabij gelegen plaatsen als Port de Sóller en port de Pollença. Regelmatig logeren hier beroemdheden en vanaf hier heeft men een fenomenaal uitzicht over het gebied.

Palma Nova
De kleine plaats Palma Nova is een wat knussere badplaats met een paar fraaie stranden, waarvan één aan de haven. Sommige stranden lopen in het water vrij snel af. Er zijn een flink aantal bars en restaurantjes te vinden waarbij vele soorten keukens worden vertegenwoordigd. In het nabijgelegen plaatsje Magaluf zijn wat meer gelegenheden voor het uitgaansleven te vinden. Niet ver van Palma Nova ligt een aquapark.

El Arenal
De bekende badplaats El Arenal heeft een gezellige en levendige boulevard. Playa de Palma ligt dichtbij en is iets rustiger dan El Arenal. Aan het mooie zandstrand zijn allerlei activiteiten te doen zoals bananariding, parasailing, waterskiën en andere sporten. Het uitgaansleven is zeer divers en men kan tot in de late uurtjes doorgaan.

Playa de Palma
In de levendige badplaats Playa de Palma is meer te doen dan alleen aan het strand liggen. Hoewel de stranden mooi en gezellig zijn, heeft de stad en de boulevard van Playa de Palma meer bezienswaardigheden. Zo is het ontzettend leuk en ontspannend om met paard en wagen een tocht te maken door de binnenstad en langs het strand. Er zijn voldoende winkels en boetiekjes te vinden voor een middagje shoppen, of maak eens gebruik van de vele aangeboden boottochten. Het prachtige zandstrand leent zich prima voor wat inspanning in de vorm van diverse watersporten. Als je een scooter huurt, trek dan eens de prachtige binnenlanden in om die te verkennen.

Santa Ponsa
In het zuidwesten van Mallorca ligt Santa Ponsa. Vooral golfliefhebbers vertoeven graag in deze omgeving. Het gebied telt maar liefst drie golfbanen. Er zijn veel luxe villa’s te vinden en wat exclusievere accommodaties. In het naast gelegen Calvia is het mogelijk om paard te rijden en er zijn meerdere mogelijkheden voor het huren van een boot.

In the Spotlights!