Ibiza

Ibiza

Ibiza (in het Catalaans: Eivissa) is een Spaans eiland in de Middellandse Zee met een oppervlakte van 575 km² dat deel uit van de Balearen.
De Balearen is een eilandengroep en bestaat uit vier hoofdeilanden: Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera en twee kleinere eilanden: Dragonera en Cabrera, en verder nog honderden kleine eilanden.
Ibiza is het meest westelijk gelegen eiland van de Balearen, Mallorca en Minorca liggen oostelijker, en de kleinste van de vier meest bekende eilanden is Formentera. Deze ligt ten zuiden van Ibiza. 
Het water tussen Ibiza en het vasteland van Spanje wordt door de bewoners van de eilanden het ‘Kanaal van Ibiza’ genoemd. Ibiza wordt ook vaak Isla Blanca – het Witte Eiland genoemd. Ibiza heeft deze naam gekregen vanwege de authentieke, karakteristieke en eeuwenoude witgekalkte boerderijtjes (ook wel fincas genoemd). Tevens vind je er tegenwoordig ook heel veel mooie witte villa’s die te huur zijn.Luxe Villa Ibiza - Ambiant Villas

Luxe Villas Huren op Ibiza

Ibiza is 41 km lang en 20 km breed. Het voordeel is dat alle plekken op Ibiza ook snel te bereiken zijn. Naast Ibiza stad is Sant Antoni de Portmany een belangrijke stad van het eiland. In beide steden zijn talloze restaurants te vinden en behoort eindeloos winkelen zeker op Ibiza tot de mogelijkheden. 
Sant Antoni de Portmany is een populaire uitgaansplaats en is er een standbeeld geplaatst ( het ei van Columbus )
in de haven van Sant Antoni de Portmany. 
Dit ei staat er omdat sommigen beweren dat Christoffel Columbus er zou zijn geboren in 1451.
Het ei van Columbus - Ambiant Villas


Het eiland is een populaire vakantiebestemming onder jongeren, voornamelijk als gevolg van het drukke nachtleven op het eiland. Jaarlijks trekken Dj’s met een grote reputatie naar Ibiza om zich dikwijls de hele zomer te verbinden aan één discotheek. 
Ibiza is uiteraard beroemd door haar nachtleven met de beste feesten, clubs en dj’s maar biedt naast dit bruisende nachtleven ook fantastische stranden met helder turquoise water, heerlijk afgelegen en beschutte baaien en verder hoge rotswanden om te bewonderen. Ook zijn er genoeg bezienswaardigheden te vinden op het eiland zoals:
* Sa Caleta is een plaats op Ibiza en deel van Ibiza-stad. Deze plaats is vooral bekend omdat de Feniciërs (bewoners van het huidige Libanon) hier, aan   het einde van de 8e eeuw voor Christus, een nederzetting bouwden, op zoek naar grondstoffen. Ongeveer tweehonderd jaar later verlieten ze deze plaats en stichtten ze de stad Ibiza. Sinds 1999 behoort de historische kern tot het Unesco Werelderfgoed.
Sa Calecta - Ambiant Villas
Sa Caleta

* Op het eiland Ibiza zijn naast de opgravingen bij Sa Caleta ook verschillende andere
 bezienswaardigheden te vinden. Zo is er het natuurgebied Ses Feixes wat een moerasgebied is met bijzondere cultuurhistorische waarde wegens het Moorse irrigatiesysteem en tevens is het een belangrijk vogelreservaat. In het moerasgebied komen tal van bijzondere dieren voor, onder andere 140 soorten tropische vogels, reptielen en zeldzame vleermuizen.
Ses Feixes - Ambiant Villas Ses Feixes

* De historische plaats ´Ses Païsses´ is een landelijke plek dat behoort tot de Punische en Romeinse tijdperken. Het is gebouwd in de 5e eeuw v.Chr. door het Punisch volk en werd bewoond door verscheidene beschavingen vanaf de 8ste eeuw na Chr.   
De nederzetting bevindt zich in een geprivilegieerd natuurreservaat en vanaf hier heb je ook een
 prachtige panorama van de legendarische eilandje ´Es Vedrá´.
De plaats bestaat uit verscheidene rechthoekige structuren met een centrale binnenplaats. De agrarische toewijding wordt weerspiegeld in de plaatselijke bodega met verschillende opslagruimtes en een molen om olijven fijn te malen. Er staat ook een waterreservoir en in de omgeving vind je velden met amandelbomen, johannesbroodbomen en vijgenbomen. Een pad leidt naar de top van de heuvel, waar de ´Necrópolis Púnica´ zich bevindt, een begraafplaats dat werd gebouwd in 1917.
Enkele meters verder vind je het etnografisch 
museum ‘Museo de Etnografia de Ibiza´ die enkel geopend wordt op afspraak voor   school- en toeristenexcursies.
Necrópolis Púnica - Ambiant Villas
Necrópolis Púnica

* De Catedral de Dalt Vila ofwel ´Ibiza Corona la Cúspide´ is gelegen op de heuvel ´Dalt Vila´ en omringd door een muur die in de 16e eeuw zijn gebouwd door ingenieur Juan Bautista Calvi als bescherming tegen de aanvallen van de Turken. Deze muren bouwen was geen simpel werkje omdat de bouw ervan 40 jaar heeft geduurd. Deze omheining heeft een zevenhoek met een defensief bolwerk in elke hoek. De Kathedraal is gewijd aan´Santa María la Mayor´ of ´Nuestra Señora de las Nieves´ één van de patroonheilige van Eivissa of het stadscentrum van Ibiza. Voorheen stond op dezelfde plaats van de kathedraal een historische islamitische moskee, maar uit onderzoek blijkt dat er eerst ook een tempel gewijd aan een Romeinse god gesitueerd was.   
De kathedraal is gebouwd in een gemixte stijl, het gebouw heeft invloeden van de gotische en
 barok stijl. In de kathedraal bevindt zicht het museum´Diocesano´waar je diverse werken kan vinden van in de 14e en 15e eeuw. Op het plein van de kathedraal, waar je ook kan genieten van enkele indrukwekkende uitzichten over de haven en de stad van Ibiza, bevinden zich het archeologisch museum ´Museo arqueológico de Ibiza y Formentera´ en ´Centro de   interpretación Madina Yabisa´
Catedral de Dalt Vila
Catedral de Dalt Vila

* Ook zijn er diverse grotten te bezichtigen, zoals Cueva de Ses Fontanelles wordt ook wel de 
Cova des Vi genoemd, oftewel wijngrot. De naam is afkomstig uit het feit dat deze grot vroeger als een opslagplaats voor wijn diende. Het was een goede plek voor de wijn, omdat de muren ervoor zorgden dat de wijn op de goede temperatuur bleef en niet verzuurde door de warmte.  De grot is gelegen   net buiten het centrum van Sant Antonio en is bereikbaar vanuit Cala Salada. De grot is ontdekt in 1917 door de Franse archeoloog Henri Breuil. Hij beweert dat de rotstekeningen die in deze grot te vinden zijn komen uit het Bronzen tijdperk, dit is dus rond 1.000 jaar voor Christus. Op de muren in het westelijke gedeelte van de grot zijn tekeningen te zien van schepen.
Cueva de Ses Fontanelles


Kortom Ibiza is een eiland met grote tegenstellingen. Aan de ene kant een rijke historie en aan de andere kant is het een mondaine eiland waar zien en gezien worden met luxe, hand in hand gaan.

Ambiant Villas heeft een ruim aanbod van de meest luxe villa’s op Ibiza. Overweegt u een villa te huren op Ibiza, ga dan naar onze website voor het complete aanbod met luxe villa’s op Ibiza of neem contact op via de Info@ambiantvillas.com , zodat het enthousiaste team van Ambiant  Villas u verder kan helpen met het zoeken naar een villa van uw keuze op Ibiza.

Ambiant Villas

In the Spotlights!