Frankrijk

Frankrijk

Frankrijk is het grootste land van de Europese Unie en heeft een enorme verscheidenheid aan landschappen. Frankrijk bestaat uit 22 regio's in het Europese gedeelte met een bevolking van 65.586.000 inwoners in 2013. 
Luxe villa in Frankrijk huren

Kust, continentaal, bergachtig en Mediterraan, het klimaat in Frankrijk is gematigd, variërend van west naar oost en in het bijzonder tussen het noorden en zuiden van de Loire-streek.
Frankrijk geniet van milde temperaturen gedurende het hele jaar: niet te warm en niet te koud, met een overvloedige mix van regen en zonneschijn. 

Natuurlijk heeft elke regio zijn eigen klimaat, koeler en natter in het noorden en westen, warmer en droger in het zuiden en aan de Middellandse Zee.
In de winter is er veel sneeuw in de bergachtige gebieden voor de liefhebbers van wintersport. 
In de lente stijgt de temperatuur snel boven de 20°C in het zuiden, de eerste zwemmers zijn dan al te zien zijn in Nice en Cannes. Vanaf de maand Mei lengen de dagen en is het tijd om naar het platteland te gaan of te genieten van een aperitief op het terras.
De zomers zijn warm en rustig, de zon schijnt in het hele land. Er zijn temperaturen met voor elk wat wils, een kleurtje opdoen op de vele stranden of een lange tocht maken in de bergen. Een perfecte tijd om de verschillende regio's van Frankrijk te verkennen. 
De herfst markeert de terugkeer van regen, het weer wordt koeler. 

Met bijna 2000 jaar geschiedenis en een buitengewone lappendeken aan landschappen, zijn de Franse wijngaarden wereldberoemd. De karakters van de Franse wijngaarden zijn door de eeuwen heen verfijnd en ongelooflijk divers. Uit cultureel en economisch oogpunt is echte kennis van wijn opgebouwd. Een AOC label is een kwaliteitslabel die de culturele identiteit van de wijn erkend die is geproefd en goedgekeurd. De meer bescheiden land-en tafelwijnen zijn ook onderworpen aan specifieke, maar minder strenge regelgeving. Er zijn ook organische en biologisch-dynamische certificeringen.
  

Regio's:                                                          
Aquitaine: Grenzend aan de westzijde met 250 km aan de oceaan en kusten. Aquitaine deelt een grens met Spanje via de Pyreneeën. De derde meest uitgebreide streek in Frankrijk, bezit onvermoede rijkdom. Er zijn meer dan 2800  historische vermelde monumenten!
Villa Aquitaine huren

Auvergne: Het hart van de natuur door zijn vulkanen en warmwaterbronnen van uitzonderlijke zuiverheid. Regionale producten met opvallende smaak hebben de Auvergne beslist bekend gemaakt. 

Bourgogne: Soms religieus, soms middeleeuws, Bourgondië is de thuishaven van een rijk erfgoed met een mix van stijlen en periodes. De geconserveerde natuurgebieden zijn uitstekend, met adembenemende grachten. 

Bretagne: Zijn geschiedenis, erfgoed, pure en weelderige natuur....Bretagne is volledig verbonden met de zee. Het schiereiland, in het uiterste westen van Europa, geeft het gevoel aan het einde van de wereld te zijn.
Villa Bretagne huren

Centre: Regio Centre is de historische geboorteplaats van Frankrijk en onthult veel van zijn architectonische schatten. De belangrijkste steden onderscheiden zich door hun majestueuze kathedralen en hun omgeving door de beroemde kastelen die de weg langs de Loire markeren. Allemaal getuigenis van een rijk verleden.

Champagne-Ardennes: Toonaangevende agrarische regio van Frankrijk, met meer dan 60% van de oppervlakte die gewijd is aan de landbouw en beroemd om zijn champagne. Hier regeert de wijn van koningen als absolute monarch. Het is de drijvende kracht van de hele regio.

Corsica: Een berg in de zee met paradijselijke stranden, ongerepte kreken, steile bergen en ondoordringbaar struikgewas. Corsica is een mozaïek van landschappen. Het is zowel zee als bergen, gastvrij en wild. 

Elzas: Ligt in het hart van Europa, op de grens van Zwitserland en Duitsland.  De strenge winters zijn bevorderlijk voor de eindejaarsfeesten, en de warme zonnige zomers is wat deze regio zo ideaal maakt voor een welvarend wijngebied.

Franche-Comte: De 230 km grens met Zwitserland plaatst Franche-Comte in het hart van Europa. Het is een land van contrasten, met rivieren, bossen, omzoomde meren en vlakten, begrensd door twee bergketens: de Vogezen en de Jura.

Haute-Normandie: Een oase van rust. Normandië heeft een vreedzaam ingesloten landbouwgrond en is hét symbool van zachtheid en easy living. Zijn legendarische badplaatsen zijn vereeuwigd door de impressionisten. De krijtrotsen van wel 120 km hebben het definitief bekend gemaakt.

Languedoc-Roussillon: Van skigebieden tot strand, van de Gorges tot de Tarn, van de Katharen kastelen tot de donkere grotten van de Cevennes naar de kleine vissershavens. De regio Languedoc-Roussillon is zeer divers. Oude bezienswaardigheden en middeleeuwse steden voltooien het prachtige landschap.
Villa Languedoc huren

Limousin: Bijgenaamd "château d'eau" (watertoren), wat is te wijten aan de vele waterwegen die hun oorsprong hier vinden. Limousin heeft een zeer gevarieerd landschap. Met akkers bedekte valleien, beboste kloven en groen bedekte vlakten. Vol met geschiedenis en perfect voor vele verschillende activiteiten.

Lorraine: Tussen het Lorraine plateau en de bergachtige Vogezen. Lorraine biedt een breed scala aan landschappen. Een gebied met vele bekende thermale kuuroorden, het is ook een van de meest beboste regio's in Frankrijk. In het hart van Europa, deelt een grens met België, Luxemburg en Duitsland.

Midi-Pyrenees: Spectaculaire landschappen, bezienswaardigheden en monumenten vol van karakter zijn allemaal te vinden in de grootste regio van Frankrijk. Geëtst door heuvels, valleien en ravijnen en de thuisbasis van het beroemde Canal du Midi, het belangrijkste is de bergketen van de Pyreneeën die een natuurlijke grens vormt met Spanje.
Villa Midi Pyrenees huren

Nord-Pas-de-Calais: Een mijnstreek met die zich trots uitstrekt over het noorden van Frankrijk, op de grens met België. De Kanaaltunnel verbindt Frankrijk met Groot-Brittannië. 

Normandië: Is vooral bekend om haar recente geschiedenis, gerelateerd aan de beroemde "landingen" tijdens de Tweede Wereldoorlog, Laag-Normandië heeft ook opmerkelijke bezienswaardigheden en monumenten en meer dan 470 km kustlijn. 

Pays de la Loire: Met 368 km begrensd door de Atlantische Oceaan, deze regio is rijk aan schilderachtige havens en gerenommeerde badplaatsen en is ook één van de koninkrijken van de Loire kastelen. Levendig met ook twee legendarische races: de 24 uur van Le Mans en de Vendee Globe.

Picardië: Het andere Noord-Frankrijk. Het geboorteland van beroemde figuren zoals Rousseau, La Fontaine en Dumas, en een nobele plaats doordrenkt van voorouderlijke en hedendaagse geschiedenis. Picardië heeft veel verschillende attracties en activiteiten om te genieten.

Poitou-Charentes: Rijk aan 450 km kustlijn. Hier zijn de lage getijden die betrekking hebben op de stranden.  In het achterland de graanvelden die plaats maken voor de wijngaarden van Cognac. Niet vergeten dat de steden vol zijn met historische monumenten.

Provence-Alpes-Côte d'Azur: Met zachte zangerige accenten van de lokale bewoners. Het land van olijfolie en azuurblauwe luchten, de zoete geur van lavendel, landschappen vol zingende krekels. Op de berghelling of aan zee, de Provence-Alpes-Côte d'Azur of zoals wij het kennen als de Franse Riviera, is vol van eindeloze cliches maar weet iedereen vreugde te brengen. 
Villa St. Tropez huren
Villa Cote d'Azur huren

Rhône-Alpes:
Rijk en gevarieerd met grote steden en bergdorpen die liggen tegen immense natuurgebieden en hoge bergen. De regio Rhône-Alpes, een buurland van Italië en Zwitserland, ligt in het hart van Europa.                                                                         Ambiant Villas 

 

 


In the Spotlights!